Wij zijn met vakantie van zaterdag 6 juli tot en met zaterdag 20 juli. Web bestellingen worden vanaf 22 Juli uitgeleverd.
Posted in

Tidal Connect uitgelegd

Tidal Connect
Posted in

Om de toegang tot zijn dienst te vereenvoudigen, lanceerde Tidal in 2020 de Tidal Connect functionaliteit. Geïnspireerd door het Spotify-platform dat eerder dezelfde functionaliteit had gelanceerd, stelt Tidal Connect je in staat om multimedia-apparaten (waaronder verbonden audioproducten) rechtstreeks te bedienen vanuit zijn eigen applicatie.

In dit artikel zullen we in detail bespreken hoe Tidal Connect werkt en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is Tidal Connect?
Tidal Connect en Spotify Connect werken op dezelfde manier. Dit is een functie die Tidal-gebruikers in staat stelt om de weergave van hun muziek op één of meerdere apparaten te regelen, allemaal op een soepele en ononderbroken manier. Met andere woorden, het stelt je in staat om een nummer op een apparaat te starten en vervolgens verder te gaan op een ander zonder onderbreking. Naast het feit dat het zeer eenvoudig te gebruiken is, stelt Tidal Connect je in staat om rechtstreeks via Wi-Fi te streamen vanuit de Tidal-app. Het enige opmerkelijke verschil tussen de twee functies is hun beperking wat betreft audiokwaliteit. Tot 16 bits / 44,1 kHz voor Tidal in vergelijking met 320 kbp / s voor Spotify.

Hoe werkt Tidal Connect?
Hoe Tidal Connect werkt is heel gemakkelijk te begrijpen. Zo werkt het:

Compatibele apparaten:
Zorg er eerst voor dat je Tidal Connect-compatibele apparaten hebt. Dit kan onder meer je smartphone, tablet, computer, draadloze luidsprekers, smart-tv’s, spelconsoles en meer omvatten.
Verbinding maken met hetzelfde Wi-Fi-netwerk:
Zorg er vervolgens voor dat al je apparaten verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Dit stelt Tidal in staat om automatisch beschikbare apparaten te detecteren en te synchroniseren.
Het afspeelapparaat selecteren:
Wanneer je een nummer of afspeellijst op Tidal start, zie je een “Beschikbare apparaten” of “Verbinden met een apparaat” (afhankelijk van je taal) optie bovenaan het scherm. Gesymboliseerd door een icoon, klik er gewoon op om het apparaat te kiezen waarop je verder wilt luisteren.
Onderbroken afspelen:
Zodra je het afspeelapparaat selecteert, zal de muziek naadloos naar dat apparaat verplaatsen, precies oppakkend waar je gebleven was op het vorige.
Afstandsbediening:
Je kunt ook de weergave op afstand bedienen vanaf het oorspronkelijke apparaat, het volume aanpassen, nummers overslaan of de muziek pauzeren.

De voordelen van Tidal Connect
Onderbroken muziek
Een van de belangrijkste voordelen van Tidal Connect is muziekcontinuïteit. Je hoeft niet langer een nummer vanaf het begin te starten wanneer je van apparaat wisselt. Dit maakt de luisterervaring nog meeslepender.

Multi-apparaatbediening
Je hebt volledige controle over de weergave van je muziek. Je kunt de weergave beheren vanaf elk van je verbonden apparaten, met een grote flexibiliteit.

Geen batterijverlies
Bij het gebruik van Tidal Connect wordt muziekstreaming afgehandeld door het afspeelapparaat, wat betekent dat je telefoon of computer niet snel leeg zal raken door continu streamen.

Ruime keuze aan compatibele apparaten
Tidal Connect is steeds compatibel met meer apparaten. Van je telefoon tot je smart-tv tot je Bluetooth-luidspreker, met een aanzienlijke flexibiliteit.

Afstandsbediening
Met Tidal Connect hoef je niet langer bekabeld te zijn aan je apparaat. Je bent vrij om in elke kamer van jouw keuze uit te zenden en zonder afstandsbeperkingen. Mits je een kwalitatieve Wi-Fi-verbinding hebt.

Multi-gebruikersbediening van hetzelfde apparaat
Om het leven van zijn gebruikers gemakkelijker te maken, biedt Tidal Connect de mogelijkheid om muziek te bedienen en te streamen vanaf verschillende telefoons op één apparaat.

Hoe activeer ik Tidal Connect?
Het activeren van Tidal Connect is eenvoudig. Zorg ervoor dat je Tidal-app is bijgewerkt naar de nieuwste versie van de app, volg dan deze stappen:

Open Tidal op het apparaat dat je als bron wilt gebruiken.
Selecteer het nummer of de afspeellijst die je wilt beluisteren.
Tik op “Beschikbare apparaten” of “Verbinden met een apparaat”.
Kies het apparaat waarop je de muziek wilt afspelen.
En daar ga je! Je muziek zal nu continu spelen op het apparaat van jouw keuze.

TOP
Winkelwagen 0