Wij zijn met vakantie van zaterdag 6 juli tot en met zaterdag 20 juli. Web bestellingen worden vanaf 22 Juli uitgeleverd.
Posted in

Wat is Streaming?

Eversolo DMP-A8
Posted in

Streamen is het afspelen van content zonder dat je het eerst hoeft te downloaden en/of uploaden. De content wordt door het computernetwerk van het platform doorgegeven aan je geluidsinstallatie. De content wordt in delen naar je toegezonden, waardoor je het direct kunt beluisteren en bekijken en niet eerst hoeft te wachten tot de gehele download voltooid is. Zodra jouw televisie of speaker het begin van de media ontvangen heeft, kun je beginnen met afspelen. Vervolgens worden tijdens het luisteren / kijken de rest van de gegevens binnengehaald. Je merkt hier niets van. De media wordt zodra deze binnengehaald is tijdelijk opgeslagen in een buffer. Deze buffer zorgt ervoor dat je de media zonder haperingen af kunt spelen. Behalve de tijdelijke buffer neemt de stream geen opslagruimte in.

Welke internetsnelheid heb ik nodig om te kunnen streamen?

Zolang je over een stabiele en betrouwbare internetverbinding van minimaal 3 Mbps beschikt, kun je de media zonder onderbrekingen afspelen. Dit is voldoende om de gegevens te kunnen laden in de buffer. Als de verbinding te traag is, wordt de gegevensstroom steeds onderbroken. Dit resulteert in haperingen en onderbrekingen van de content. 

Wat heb ik nodig om te kunnen streamen?

Om te kunnen streamen heb je drie dingen nodig: een verzender (het platform), een ontvanger en een internetverbinding. De verzender slaat de mediabestanden op in de Cloud, die hij vervolgens via jouw internetverbinding naar jouw geluidsinstallatie toestuurt zodat je het af kunt spelen.

Wat is het verschil tussen downloaden en streamen?

Wanneer je een film of nummer download, sla je de media op jouw apparaat op. Je kunt het pas bekijken of beluisteren wanneer de download voltooid is. Bij streamen wordt de media afgespeeld zonder dat je deze eerst hoeft te downloaden. Je kunt het dus direct bekijken of beluisteren.  De media komt niet op het apparaat zelf te staan, maar blijft op de server van de dienst staan. Je neemt de media als het ware in bruikleen. Zo kun je sneller gebruik maken van de content en neemt het geen opslagruimte in.

De voor- en nadelen van streamen

Het grote voordeel van streamen is het gebruiksgemak. Je hoeft niet te wachten en kunt gelijk van jouw muziekfilms en series genieten. Daarnaast betaal je vaak niet per item, maar krijg je met een abonnement onbeperkt toegang tot een groot en breed aanbod.

Streamen heeft eigenlijk maar één nadeel: je moet over een stabiele internetverbinding met voldoende bandbreedte beschikken. Met een instabiele verbinding, kunnen het beeld en geluid haperen of zelfs helemaal wegvallen. Om dit te voorkomen wordt vaak alvast een klein stukje vooruit gedownload en opgeslagen in de buffer, waardoor je het doorgaans niet merkt als de verbinding tijdelijk wegvalt. Zolang je een goede internetverbinding hebt, levert streamen doorgaans geen problemen op. Enkel in het geval van een instabiele internetverbinding kun je dit op gaan merken.

Met een stabiele internetverbinding is streamen voor veel mensen een goede optie om van een breed media-aanbod gebruik te maken. Om je een handje op weg te helpen in het almaar groeiende medialandschap, hebben wij hieronder de meest populaire video- en audioplatformen op een rijtje gezet. De meeste apps zijn standaard beschikbaar op jouw televisie. De overige apps kun je downloaden in de appstore.

Audio streaming

Spotify
Voor de echte muziekliefhebbers is er Spotify. Met Spotify heb je de keuze uit een onuitputtelijke bron van muziek die je via jouw tablet, computer of telefoon kunt afspelen. Er zijn verschillende versies van Spotify. Je kunt gebruik maken van een gratis abonnement of upgraden naar premium, waarbij je van allerlei extra features geniet.

Deezer
Deezer heeft een megabibliotheek aan muziek die je onbeperkt kunt beluisteren en streamen. Deezer is net als Spotify gratis te installeren met enkel reclame tussen de nummers. Er kunnen echter ook abonnementen afgesloten worden, zodat je geen last hebt van reclames tijdens het luisteren.

Tidal
Tidal heeft een grootte bibliotheek aan muziek die je onbeperkt kunt beluisteren en streamen. Tidal is net als Spotify gratis te installeren met enkel reclame tussen de nummers. Er kunnen echter ook betaalde abonnementen afgesloten worden, zodat je geen last hebt van reclames tijdens het luisteren.

YouTube Music
YouTube Music is een nieuwe muziek-app waarmee je eenvoudig muziek ontdekt die bij jouw smaak past. Op basis van jouw voorkeuren ontvangt je gepersonaliseerde afspeellijsten en aanbevelingen.

Radio
Ook radio kun je tegenwoordig streamen. Je wisselt eenvoudig tussen de kanalen, zodat je altijd naar jouw favoriete radioprogramma kunt luisteren.

ALL-IN-ONE apparaten

Behalve aparte netwerkspelers zijn er ook apparaten die het streamen van audio en een versterker combineren. Net zoals vroeger een receiver een tuner en versterker in één was. Logischerwijs heeft de all-in-one ook vaak extra DAC-functies waardoor het ook mogelijk is om bv. de digitale output van een mediabox, televisie of cd-speler aan te sluiten.

WAT HEB IK NODIG VOOR INTERNETRADIO?

Met netwerkspelers kun je ook contact met streamingsdiensten op internet die radio doorgeven. Zo kun je je favoriete radiostations via je netwerkspeler beluisteren en nieuwe interessante stations ontdekken. Internetradio is in huis te verkiezen boven DAB+, waarvan de ontvangst binnenshuis vaak niet voldoende is. TuneIn is het grootste internetradioplatform.

 

HiFi ROSE RS520
HiFi ROSE RS520 Streamer met ingebouwde versterker

Hieronder een overzicht van Streamers in ons assortiment

TOP
Winkelwagen 0
Toegevoegd aan de wishlist!