Geplaatst in

Wat is Roon

Geplaatst in

Roon beheert digitale muziekbestanden die verzameld zijn op harde schijven en in netwerkopslag. Het kan ook uw iTunes-bibliotheek bekijken en biedt daarnaast de optie om te integreren met de Tidal- en Qobuz-muziekstreamingsdiensten. Roon identificeert je muziek en voegt rijke metadata toe – recensies, biografieën, tourdata, songteksten, foto’s en credits van artiesten en componisten – waardoor je nieuwe muziek kunt ontdekken en oude favorieten opnieuw kunt beluisteren.

Roon is een afspeel- en beheeroplossing voor muziek die een andere benadering biedt voor het gebruiken van uw muziek. In plaats van een weergave van uw muziek zoals iTunes en bijna alle andere mediasystemen, biedt Roon een rijke visuele en op albumafbeeldingen gebaseerde ervaring, en wordt er gebruik gemaakt van naamsvermeldingen, artiestenrelaties, genres, songteksten, concert-/tourdata, kunst en meer om een informatieve navigatie en verkenning van uw bibliotheek mogelijk te maken.

Roon slaat ook het besturingssysteem van de hostcomputer over, zodat de kwaliteit van het geluid optimaal wordt aangeboden voor ultiem luisterplezier.

Om Roon te gebruiken moet Roon Core actief zijn in hetzelfde netwerk als uw Formation-producten. Instructies voor het installeren en instellen van Roon Core kunt u vinden op de website van Roon. Na het opstarten moet er een aantal korte stappen gevolgd worden, zodat Formation-producten met Roon kunnen werken. Een Roon Core is het apparaat waar de software op draait!

In het Roon-menu kunt u naar Settings gaan en dan het Audio-submenu selecteren. U ziet in dit menu alle Formation-producten in de Roon ready-sectie.

Zodra alle apparaten geactiveerd zijn, worden ze als Roon-zones beschouwd en is de naam van de ruimte daar als zodanig op van toepassing. Als alle ruimtes geactiveerd zijn, zijn ze in het Roon-hoofdmenu beschikbaar als zones om geluid in af te spelen. 

User-added image

WAT BETEKENT ROON READY?

Roon Ready bekent dat het apparaat geschikt is om met Roon te spelen. Niet elke netwerkspeler of andere bron is geschikt om via Roon te spelen. Om te kijken of een apparaat geschikt is om met Roon te spelen is er een lijst met alle apparaten die Roon Ready zijn: Partners van Roon

De apparaten die gecertificeerd zijn door Roon krijgen dan ook het logo Roon Ready en/of Roon Tested. De fabrikanten van dit product worden vanaf dit moment ook door Roon op de hoogte gehouden voor nieuwe ontwikkelingen binnen Roon. Op deze manier zijn fabrikanten in staat om de apparatuur compatible te houden met Roon.

TOP
Winkelwagen 0