Wij zijn met vakantie van zaterdag 6 juli tot en met zaterdag 20 juli. Web bestellingen worden vanaf 22 Juli uitgeleverd.

Dealer van Ortofon elementen

Ortofon Cadenza Blue

Beste Muziekliefhebbers!

Vinyl is back.

Deze maand zijn we dealer geworden van de toonaangevende elementen van Ortofon. Deze elementen zijn toe te passen in vrijwel alle platenspelers. Gezien hun brede collectie is er altijd wel een passend element te vinden.

Het Deense Ortofon werd in 1918 – toen nog onder de naam Electrical Phono Film Copany – opgericht door Axel Petersen en Arnold Poulsen. Het doel was de ontwikkeling van ‘s werelds eerste geluidssynchronisatiesysteem voor film. Gedurende de oorlogsperiode worden voornamelijk microfoons, dynamische compressors, oscillografen, optische instrumenten en accessoires ontwikkeld. In 1946 produceert de firma – inmiddels onder de naam Fonofilm Industri A/S – de eerste mono snijkop voor de grammafoonindustrie. 1948 ziet het eerste Moving Coil element het levenslicht met karakteristieken die passen bij de kwaliteit van de snijkop. In 1951 ontstaat onder Fonofilm Industri A/S uiteindelijk Ortofon. Met het Griekse “orto” dat staat voor “correct” en “fon” dat staat voor “geluid” is de naam verklaard. In 1957 maakt Ortofon de stap van mono naar stereo en ontwikkelt de stereo snijkop. In de periode ‘57 tot ‘59 worden de legendarische SPU (Stereo Pick-Up) elementen voor het eerst gefabriceerd, en deze modellen worden nog steeds gemaakt. Tot op heden is Ortofon toonaangevend met het produceren van wereldvermaarde elementen.

Maak dus snel uw luisterafspraak in een van onze demoruimtes of bekijk alle producten via onderstaande link.

https://www.mister-hifi.nl/ortofon/

TOP
Winkelwagen 0