Wij zijn met vakantie van zaterdag 6 juli tot en met zaterdag 20 juli. Web bestellingen worden vanaf 22 Juli uitgeleverd.

McIntosh introduceert nieuwe CD-speler MCD12000

Breng al je digitale muziek tot leven in je audiosysteem met de McIntosh MCD12000 SACD/CD-speler. Hoewel geclassificeerd als een cd-speler, is het beter om de MCD12000 te beschouwen als een digitaal-naar-analoog-converter (DAC) met SACD/CD-afspeelmogelijkheden op referentieniveau. Muziek die wordt afgespeeld via een van de digitale ingangen van de MCD12000 of van compact discs, wordt verwerkt door professionele 8-kanaals DAC’s die zijn ontworpen voor eersteklas audiofiele prestaties. De MCD12000 is de perfecte DAC en SACD/CD-speler om te gebruiken met McIntosh’s referentie C12000 voorversterker of MA12000.

Het hart van de MCD12000 worden gevormd door twee ESS SABRE PRO ES9038PRO 32-bit/8-kanaals DAC’s, met één DAC voor het linker audiokanaal en de andere DAC voor het rechter audiokanaal. Elke DAC maakt gebruik van ESS’ gepatenteerde HyperStream® II-technologie en Time Domain Jitter Eliminator om een ​​ongekend prestatieniveau te leveren dat zal voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende digitale audiotoepassingen. Elke ES9038PRO is geconfigureerd in Octal-Balanced Mono-modus, waarbij de acht uitgangen van de DAC worden gebruikt om de analoge audio aan te sturen, wat resulteert in een uitstekende geluidskwaliteit. Afzonderlijke digitale en analoge voedingen houden de stroom- en audiosignalen vrij van mogelijk externe invloeden, terwijl een speciaal geconstrueerde R-Core-voedingstransformator de ruis minimaliseert.

Er zijn zeven digitale ingangen op de MCD12000: twee coax-, twee optische, plus een USB (Type B) voor computergebaseerde audio, een AES/EBU en een MCT-ingang die kan worden gebruikt met alle bestaande MCT SACD/CD-transporten van McIntosh. De coax en optische ingangen ondersteunen tot 24-bit/192kHz. De USB-ingang ondersteunt tot 32-bit/384kHz, evenals DSD512 en DXD384kHz.

De MCD12000 biedt zowel gebalanceerde als ongebalanceerde ‘fixed’ analoge uitgangen in zowel solid-state als vacuümbuisconfiguraties. Deze overvloed aan uitvoeropties geeft u de flexibiliteit om te beslissen welke u wilt gebruiken op basis van de muziekselectie, de audiocomponenten in de rest van uw systeem of uw persoonlijke voorkeur. Een paar 60dB uitgangsmeters tonen het signaalniveau dat wordt geleverd door de analoge uitgangen van elk kanaal. Terwijl het volume wordt geregeld door uw voorversterker of geïntegreerde versterker, zullen de meters op de MCD12000 reageren op de muziek die erdoor wordt afgespeeld. Alle uitgangen worden aangestuurd door discrete versterkers (solid-state) of een mix van vacuümbuizen en discrete versterkers. Voor de uitvoer via de ‘tubes’ worden een 12AT7-buis en een 12AX7A-buis toegewezen aan zowel het linker- als aan het rechteraudiokanaal. Solid-state output is via een discrete gebalanceerde op-amp. Een digitale coax en optische uitgang zijn inbegrepen voor extra flexibiliteit.

Naast commerciële SACD’s en CD’s, kan de MCD12000 ook muziek afspelen van zelfgemaakte cd’s of dvd-gegevensschijven. Talloze bestandsformaten kunnen vanaf deze schijven worden afgespeeld, waaronder AAC, AIFF, ALAC, DSD (tot DSD128), FLAC, MP3, WAV en WMA. Een optische dubbele laser zorgt voor een optimale aflezing van alle gangbare schijftypes. Het loopwerk beschikt over een precisie gegoten aluminium lade die zorgt voor een soepele en stille schijfbehandeling, terwijl een geavanceerde digitale servo zorgt voor een snelle, stille en nauwkeurige werking. De audiogegevens van de schijf worden op dubbele snelheid gelezen, wat zorgt voor een betere disc-tracking en foutcorrectieverwerking. Power Control en datapoorten zorgen voor naadloze integratie met andere McIntosh-producten. De digitaal-naar-analoog-converter (DAC) in de MCD12000 is Roon-tested, wat vooral handig kan zijn als je een uitgebreide bibliotheek met digitale muziek hebt.

De MCD12000 is afgewerkt in een klassieke McIntosh-styling. Het onderste deel van het chassis is gemaakt van roestvrij staal dat is gepolijst tot een spiegelende afwerking; het bovenste deel is gemaakt van haarlijn geborsteld zwart titanium roestvrij staal dat past bij de C12000 en een hogere mate van rijkdom en verfijning aan uw systeem geeft. De voorkant is voorzien van het tijdloze McIntosh zwarte glazen paneel, verlicht logo, knoppen, drukknoppen en op maat bewerkte handgrepen van geborsteld aluminium die passen bij de C12000 en / of MA12000.Aan de bovenkant bevindt zich een glazen paneel met prestatiespecificaties en een blokschema van het audiosignaal.Een afstandsbediening wordt meegeleverd.

De MCD12000 is leverbaar worden vanaf Juni 2022.
De McIntosh MCD12000 heeft een adviesprijs van €14.990,-

TOP
Winkelwagen 0