QUAD Artera Pre

1.399,00

De QUAD Artera Voor-versterker is een zuiver analoge voorversterker. Die een innovatief modern Brits ontwerp combineert met de traditionele QUAD sound signature!

Specificaties

Merk

Quad

Soort Versterker

Voor-versterker

Kleur

Zilver, Zwart

Beschrijving

Over de Quad Artera Voor-versterker

De nieuwe Artera Pre van Quad, het oorspronkelijke high-end audiobedrijf van Groot-Brittannië, put uit het rijke technische erfgoed van het bedrijf, terwijl het een design is dat stevig in het heden staat. De eerste toegewijde analoge voorversterker die toetreedt tot de Artera-serie van Quad, het vlaggenschipassortiment van solid-state audiocomponenten van het bedrijf, herintroduceert de Artera Pre een bekende Quad-functie – de Tilt-regeling.

Voor het eerst beschikbaar in 1982 op de klassieke Quad 34-voorversterker, werd de Tilt-regeling gecreëerd door Quad-oprichter Peter Walker als een audiofiel antwoord op toonafstelling. Hij geloofde dat in de echte wereld de mogelijkheid om de toonbalans op een versterker aan te passen nuttig was om te voldoen aan verschillende ruimtes en opnames, maar dat typische toon- en EQ-regelingen onhandig en ontoereikend waren in hun effect.

Terwijl conventionele toonregelingen bas of hoge tonen afzonderlijk aanpassen, past de Tilt-regeling beide uiteinden van het frequentiespectrum samen aan – ofwel dempt de bas en verhoogt de hoge tonen, of verhoogt de bas en dempt de hoge tonen, in stappen van 1 dB.

In feite draait – of kantelt – het hoorbare frequentiebereik op een 700Hz-as, waarbij het algehele balans van het geluid wordt aangepast om het ‘warmer’ of ‘koeler’ te maken zonder het volume aan te tasten of te kleuren.

Wie is Quad?

Quad is een zeer gerenommeerde fabrikant van kwaliteit hifi-elektronica en luidsprekers. Die bekroonde producten van audiofiele kwaliteit heeft ontwikkeld gedurende meer dan 80 jaar. Hun zeer geprezen reputatie is welverdiend. Het bedrijf bouwde oorspronkelijk luidsprekers voor openbare versterking, en schakelde over op binnenlandse hifi na het einde van de oorlog.

De eerst commercieel verkrijgbare producten waren de Quad 22 voorversterker en de Quad II Monoblock-vermogensversterkers. Die beide tien jaar lang op de markt waren met veel succes!

 

  • Specificaties QUAD Artera Voor-versterker:

General Description  Pre-Amp
Pre-Amplifier Section 
Output Level (1kHz) Variable Output 0 – 4 Vrms (Pre Outputs)

0 – 8 Vrms (Balanced Outputs)

Frequency Response  20Hz-20kHz, 1kHz (± 0.2dB)
Total Harmonic Distortion  <0.002% (20Hz-20kHz)
Signal to Noise Ration (S/N)  >103dB (1kHz)

>110dB (A Weighted, 1kHz)

Channel Separation  >100dB (1kHz)
Dimensions (Unpacked) (H x W x D) 320 x 105 x 320mm
Net Weight 9.04kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk alle specificaties op de website van Quad: https://www.quad-hifi.co.uk/artera/

Bekijk alle producten van Quad op onze website: https://mister-hifi.nl/shop/?attro-merk=1259

TOP

QUAD Artera Pre

1.399,00
Winkelwagen 0
Toegevoegd aan de wishlist!