Quad Revela 1 boekenplank-luidspreker

2.099,00

Specificaties

Merk

Quad

Soort luidspreker

Monitor luidspreker

Principe

2-weg systeem

Rendement

laag (84-87 dB)

Kleur

Donker hout (walnoot), Zwart

Frequentie Luidspreker

54Hz – 24kHz

Beschrijving

Over de Quad Revela 1

De Quad Revela 1 is een klassieke boekenplank/standmount-monitor uitgerust met een 6.5″ woofer en wordt geleverd met een optionele op maat gemaakte standaard van even opvallend ontwerp. De standaard is afgewerkt in dezelfde hoogglans verfstandaarden als de luidspreker en biedt de perfecte montagemogelijkheid en weergaveoplossing voor het aanbod van standmounts in de serie.

De directeur van QUAD’s akoestiek, Peter Comeau, heeft zijn baanbrekende technische werk nog verder ontwikkeld. Door deze Ribbon HF verder te ontwikkelen met meer dan vier jaar onderzoek om een nieuw niveau van muzikale subtiliteit, zachtheid en prestaties te brengen. Waardoor prachtige details van je muziekcollectie worden onthuld met een werkelijk adembenemende prestatie.

Reveal™

De geavanceerde ‘True Ribbon’-unit is gekoppeld aan even hoog presterende bas- en middentoon drivers. Nogmaals, na vele jaren van onderzoek, ontwikkeling, testen en continue innovatie, beschikken de middentoon- en basdrivers over een nieuwe geavanceerde vezelcompositie, toepasselijk genaamd ‘Reveal™’. Verfijnd voor naadloze integratie met de ‘True Ribbon’-HF, werden de gladde diafragma drivers doelgericht geselecteerd op basis van hun stijfheid en uitstekende zelfdempende eigenschappen.

Dit nieuwe diafragma, gecombineerd met een nieuwe, speciaal ontwikkelde aangepaste rubberen surround, voor een grotere uitslag en een nieuw hoogvermogen motorsysteem. Betekent dat het resultaat een uitstekende basprestatie is, met kracht, diepte, snelheid en articulatie in overvloed.

En, natuurlijk, het samenstellen van dit alles is een fasegecompenseerde Acoustic Butterworth crossover! Die voortkomt uit niet alleen Computer-Aided Design. Maar ook honderden uren kritische luistertests met alle soorten en smaken muziek om perfectie te bereiken.

Geperfectioneerd tot in de puntjes

De Revela-serie zet QUAD’s industriële ontwerpevolutie voort, zoals te zien is in de modellen van de afgelopen jaren – zoals de Vena- en Artera-series. De Revela-serie kasten zijn vakkundig met de hand afgewerkt tot een kwaliteit die ver uitstijgt boven die van relatieve concurrenten in deze klasse. De Revela-serie is verkrijgbaar in opties van een gepolijst echt houtfineer en naadloze gepolijste verfafwerking of een eenvoudige en super chique ‘all-black’ glanzende verfafwerking.

In beide afwerkingen zijn de Revela-kasten een lust voor het oog! Het precies passende baffel is naadloos verbonden, ook met een gepolijste afwerking, voor een presentatie van de hoogste orde.

Meer dan alleen een echt prachtig meubels van ambachtelijke kwaliteit, de kast is intern versterkt met een doelgericht ontworpen structuur die is verbonden met de kastpanelen op een manier die ongewenste trillingen en resonanties verspreidt, waardoor de structurele stijfheid behouden blijft, zelfs onder de meest inspannende prestaties. Meer dan alleen een ontwerp van fotoboekkwaliteit!

Vrij stromende Zuiverheid

Als aanvulling op de zeer effectieve innovaties in de QUAD Revela, is het ontwerp van de poortbuis nauwkeurig gepositioneerd met de optimale diameter en vorm om longitudinale resonanties te voorkomen die de prestaties van de luidspreker beïnvloeden. De lage en middentonen kunnen optreden met een vrije stromende zuiverheid en geen onbedoelde resonanties of bonzend geluid. Waardoor je de volledige dynamiek van je muziek kunt ervaren.

Een serieuze statementstuk van QUAD, de Revela-serie is het resultaat van meer dan vier jaar ontwikkeling. Het biedt geavanceerde technologie, mooie looks en adembenemende prestaties, allemaal meesterlijk gecombineerd voor ‘De Dichtste Benadering van het Oorspronkelijke Geluid!

  • Specificaties Quad Revela 1 speakers:

Type behuizing Boekenplank Basreflex
Transducersamenstelling 2-weg
Basdriver 165mm geavanceerde vezelconus
Middentoner
Hogetonen driver 27 x 60 mm true ribbon
AV Shield Nee
Gevoeligheid (2,83V @ 1m) 86dB
Aanbevolen versterkervermogen 30-120W
Maximaal vermogen 120W
Maximale SPL 102dB
Nominale impedantie 6Ω
Minimale impedantie 4,1Ω
Frequentierespons (+/- 3dB) 54Hz – 24kHz
Basextensie (-6dB) 40Hz
Scheidingsfrequentie 2,9kHz
Gehuizenvolume (in liters) 17,6L
Afmetingen
Hoogte (op sokkel en spikes) 395mm
Breedte 246mm
Diepte (inclusief grille en aansluitingen) 312mm
Afmetingen doos 650mm x 400mm x 515mm
Nettogewicht 24,6kg/doos
Afwerking Pianowalnoot / Pianozwart, Pianozwart

Lees een mooie recensie over deze speakers op: https://www.hifinews.com/content/quad-revela-1-loudspeaker

Bekijk alle specificaties op de website van Quad: https://www.quad-hifi.co.uk/revela-series/

De Stands hebben een meerprijs van €899,- per set (https://mister-hifi.nl/shop/quad-revela-1-speaker-stands/)

Bekijk alle producten van Quad op onze website: https://mister-hifi.nl/shop/?attro-merk=1259

TOP

Quad Revela 1 boekenplank-luidspreker

2.099,00
Winkelwagen 0
Toegevoegd aan de wishlist!